19 06 22

Kvalitet trappdesign onlinetjänster ? Det innebär att för varje utsläppt kilo koldioxid som någon kedja i vår verksamhet stått för, så ser vi till att klimatkompensera med minst två kilo. Vi analyserar alla våra processer – allt från tillverkning, transporter och alla andra energikostnader så som denna webbplats exempelvis och ser till att kompensera med det dubbla. Se ännu mer information på Trapptillverkare. Olika träslag: Ek, ask, furu eller bok. Hos oss kan du anpassa trappens alla delar precis som du vill ha det.

Medeltida arkitekter konstruerade trappor med försvar i åtanke: Detta är något som de flesta troligen inte tänker alls på, men som ger en riktig ”a-ha!”-upplevelse. Äldre byggnader i form av slott, torn och även kyrkor tenderar att ha spiraltrappor. Dessa trappor går nästan alltid i klockans håll, men har du någonsin funderat på varför alla dessa trappor har detta gemensamt? Att det enbart känns naturligt eller logiskt kan tes vara en rimlig förklaring, men syftet är av betydligt större anledning.

Denna formel är välkänd bland arkitekter men tenderar att användas av alla aktörer som har att göra med konstruktion av trappor. Syftet med trappformeln är att kunna utforma trappor som har ett komfortabelt förhållande mellan stegdjup och steghöjd. Om än många är medvetna om att formeln har ett antal brister är det än idag ett av de främsta hjälpmedeln för att skapa och beräkna trappor och dess bekvämlighet. För att skapa en bra trappa, både i teorin och praktiken, bör den anpassas efter optimal bekvämlighet. Trappformeln är troligen ditt bästa verktyg för att vara säker på att du får en trappa där så många människor som möjligt är bekväma att använda den. Detta på grund av dess beräkning av korrelationen steghöjd och steglängd.

Trapptyp: Det första att bestämma är vilken typ och form av trappa du behöver och vill ha. I Sverige är en så kallad L-trappa det vanligaste men även raka och U-formade trappor är vanliga. Här kan du läsa mer om olika trapptyper. Nästa steg är att säkerställa ytan du har till förfogande och noga mäta all mått enligt vår beskrivning. Du behöver också bestämma om du vill ha en så kallad öppen eller stängd trappa. Här samlar vi fakta om olika typer av trappor, dess beståndsdelar, olika trämaterial samt viktiga byggnormer. Du behöver naturligtvis inte kunna alla dessa termer för att designa din egen trappa – i vår online designer blir du guidad steg för steg. Blir du förvirrad av alla begrepp och behöver hjälp så är du som alltid välkommen att höra av dig till oss. Se extra detaljer på https://stepsta.se/.

Erbjuder ni andra färger och bets än vad som finns i er Online Designer? Ja, ladda hem vår färgkarta på bets här. Gällande täckmålning så erbjuder vi alla RAL-färger. Ange kommentar i kassan, exempelvis ”Byt ut RAL 9010 till RAL 1013”, eller ”Byt ut bets 018 till 083-S”. Vi kan även erbjuda NCS-färger mot en extrakostnad – kontakta oss isåfall. Vad är det för tjocklek på era vangstycken och trappsteg? Vår standarddimension är 40 mm för både vangstycken och plansteg. Vi reserverar oss dock för att vårt budgetmaterial ”Furu ekonomi” i vissa fall kan ha 38 mm.